Bamboe hydrofiele doeken

Bamboe hydrofiele doeken zijn steeds populairder aan het worden, mede dankzij de voordelen die het biedt. Het is niet alleen een schoon, hip en duurzaam product, maar ook nog eens erg handig in gebruik. Allereerst is het belangrijk om te weten wat een bamboe hydrofiele doek precies is. Een bamboe hydrofiele doek is gemaakt van 100% natuurlijk bamboe vezel en is daardoor superzacht. Bovendien is het materiaal heel absorberend, waardoor het ideaal is voor (droge) huidtypes. Ook fijn: een bamboe hydrofiele doek kan tot wel 30% meer vocht opnemen dan reguliere hydrofiele doeken van katoen.Bamboe is ook hypoallergeen, antibacterieel en anti-schimmel, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met gevoelige huid of eczeem.

[affiliate_products product_number=”1,2,3,4,5,6,7″ style=”grid” order_by=”rating” columns=”3″ merchants_count_directly_visible=”1″ hide_elements=”last-updated”][/affiliate_products]

Waarom zou je bamboe hydrofiele doeken kopen?

Als je hydrofiele doeken gaat kopen, heb je veelal de keuze uit katoen of bamboe. De meeste ouders kopen bamboe hydrofiele doeken om de volgende redenen

  1. Natuurlijke vezels: Bamboe is een natuurlijk materiaal dat zacht aanvoelt op de huid. Het is ook sterk en duurzaam, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik.
  2. Absorberend vermogen: De unieke structuur van bamboevezel maakt het absorberend vermogen driemaal zo sterk als de katoen vezel. Dit betekent dat je kindje sneller droog zal worden na het bad, en er minder kans is op irritatie of uitdroging.
  3. Anti-bacterieel: Bamboe bevat natuurlijke antibacteriële eigenschappen die ervoor zorgen dat bacteriën en schimmels minder kans krijgen om zich te nestelen in de doek. Dit maakt ze ideaal voor mensen met gevoelige huid of eczeem, die extra bescherming nodig hebben tegen infecties.
  4. Hypo allergeen: Sommige baby’s en kinderen lijden aan allergieën voor synthetische vezels zoals polyester of nylon. Bamboe is echter hypo allergeen, waardoor er minder kans is op irritatie of uitslag.
  5. Duurzaam: Bamboe is een sterke vezel die niet knakt of breken makkelijk. Dit maakt ze perfect voor dagelijks gebruik, zelfs met actieve kinderen.