Hydrofiele doeken – hoeveel hydrofiele doeken heb je nodig?

Als toekomstige ouders ben je waarschijnlijk al ruim van tevoren bezig met de babyuitzet. Daar kunnen hydrofiele doeken absoluut niet bij ontbreken. Dankzij de ademende en vocht absorberende eigenschappen zijn deze handige alleskunners een echte ‘must-have’. Hydrofiele zijn wellicht ook het meest ondergewaardeerde item in de baby uitzet. Veel ouders kopen dan ook een handjevol van deze doeken, maar komen daar later op terug. Je gebruikt deze doeken namelijk echt enorm veel!

Tegenwoordig kan je hydrofiele doeken in allerlei formaten, kleuren en prints vinden. Je kunt ze dan ook voor alles en nog wat gebruiken: als mond- of spuugdoekje, als slabbetje, als poetshulpje, als onderlegger, knuffeldoek of dekentje, als inbakerdoek, als handdoek of washandje… Je gebruikt ze zowel thuis, in de auto, onderweg, of op vakantie… Maar hoeveel hydrofiele doeken heb je nodig

Hoeveel hydrofiele doeken nodig bij de babyuitzet?

De meeste baby uitzet lijsten raden ongeveer 10-15 hydrofiele doeken aan. Als wij kijken naar onze eigen ervaringen, dan is 20 doeken of meer een realistischer aantal. Je gebruikt deze doeken namelijk echt heel erg veel. Bijvoorbeeld bij het verschonen, bij het voeden of als inbakerdoek. Dan hebben we het nog niet eens over de ongelukjes die met regelmaat voorkomen, zoals spugen na de voeding of een vieze doek na het verschonen. Niets is vervelender om er achter te komen dat alle hydrofiele doeken in de was zitten. Om deze reden raden wij toch echt wel 20 hydrofiele doeken aan. Gelukkig zijn hydrofiele doeken niet zo prijzig als andere items op de babyuitzet.

Hoeveel hydrofiele washandjes heb je nodig?

Hydrofiele washandjes gebruik je voornamelijk om je kindje te wassen. Dit doe je met een neutrale zeep of bijvoorbeeld zeep van Zwitsal. De washandjes kan je makkelijk gebruiken in bad of als je kindje op de commode ligt. Hydrofiele washandjes hebben meestal een afmeting van ongeveer 20x15cm en zijn zoals de naam het al aangeeft, gemaakt van hydrofiele stof en dus 100% katoen. De meeste hydrofiele washandjes koop je in sets van 3 of 4. We raden aan hier 2 of 3 sets van te kopen.

Voor het afdrogen kan je een hydrofiele doek gebruiken, in plaats van een handdoek. Uiteraard kan je er voor kiezen je baby in een badcape te wikkelen, maar bij de liezen, oksels en nekplooien is het altijd aan te raden om extra goed af te drogen met een hydrofiele doek.

Hoeveel hydrofiele monddoekjes heb je nodig?

Baby’tjes kwijlen, huilen, knoeien met hun eten, hebben last van reflux of verrassen je met hun boertjes… Hydrofiele mond- of spuugdoekjes zijn een handig hulpmiddel bij al die ongelukjes. Deze kleinere hydrofiele monddoekjes van 30x30cm zijn erg handig om mee te nemen in de babytas. Zeker als je kind in het begin veel terug geeft na de voeding, of last heeft van reflux, zal je veel van deze doekjes nodig hebben. We raden aan 10 hydrofiele spuugdoekjes te kopen in een normale situatie. Als je kind last heeft van reflux, dan zal je al snel 30 van deze doekjes nodig hebben.

De multi-inzetbare hydrofiele doeken in een maatje groter 

Je zal versteld staan waarvoor je hydrofiele doeken nog meer kunt gebruiken! Koop er dus zeker een aantal extra in een maatje groter (zelfs XL of XXL) of zet ze op de geboortelijst. In een groter formaat kan je een hydrofiel doek gebruiken als onderlegger op het verschoningskussen, als mastrasbeschermer of als beschermlaag of dekentje in de kinderwagen. Omdat ze soepel en vederlicht zijn, passen ze ook in elk wiegje of babybedje. En in een leuk kleurtje met een grappige print wordt een hydrofiel doek misschien wel het favoriete eerste knuffeldekentje van je baby! Hij kan erop sabbelen of er mee spelen.