De beste hydrofiele monddoekjes

Hydrofiele monddoekjes zijn niet meer weg te denken in het leven van  baby’s en peuters. De hydrofiele eigenschappen zijn immers een enorm pluspunt. In een mum van tijd veeg je een babymondje schoon en dankzij de hydrofiele stof wordt vocht goed opgenomen. Hydrofiele monddoekjes zijn vooral handig bij het voeden van jouw kleintje. Vaak worden hydrofiele monddoekjes ook wel hydrofiele spuugdoekjes genoemd. 

Onze favoriete hydrofiele monddoekjes

[affiliate_products product_number=”1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12″ style=”grid” order_by=”rating” columns=”3″ merchants_count_directly_visible=”1″ hide_elements=”last-updated”][/affiliate_products]

Hydrofiele monddoekjes gebruik je dagelijks

Hydrofiele monddoekjes zijn kleine doekjes van ongeveer 30 x 30cm. Je kan de monddoekjes ook wel zien als een kleine variant van de hydrofiele doek. Ook hydrofiele spuugdoekjes zijn gemaakt van 100% katoen en hebben dus een zelfde soort werking als een hydrofiele doek. Om deze absorberende kwaliteit, gebruik je monddoekjes vooral tijdens het voeden. Hydrofiele monddoekjes zijn dan ook ideal voor de flesvoeding van een baby. Zeker wanneer jouw baby wat melk terug geeft na de voeding, kan je dit opvangen met het monddoekje. Ook kan je de mond gemakkelijk en snel afvegen na het voeden.

Het verschil tussen hydrofiele monddoekjes en hydrofiele spuugboekjes

Als je op zoek bent naar monddoekjes, zal je vast ook wel de term spuugdoekjes zijn tegen gekomen. In principe wordt hier exact hetzelfde mee bedoeld. Monddoekjes en spuugdoekjes gebruik je tijdens en na de voeding van een baby. Monddoekjes worden ook wel spuugdoekjes genoemd omdat je de doekjes kan gebruiken om het spuug na het flesje goed op te vangen. Zo houdt je in ieder geval alles schoon en fris.

Spuugdoekjes hydrofiel of badstof, wat is beter?

Als je spuugdoekjes gaat kopen, heb je de keuze uit spuugdoekjes van hydrofiel of spuugdoekjes van badstof. Hydrofiele doeken zijn gemaakt van 100% katoen en nemen vocht goed op. Monddoekjes van badstof, zijn daarentegen gemaakt van hetzelfde materiaal als handdoeken. Deze heeft ook een prima absorberende werking, maar is vaak wat dikker en stugger. Ook is er kans dat er wat meer spuug blijft zitten in de handdoekjes van badstof. Om die reden raden wij voornamelijk hydrofiele monddoekjes aan in plaats van spuugdoekjes van badstof.

Meyco monddoekjes en Jollein monddoekjes zijn de beste keuze

Ook in onze uitgelicht producten hierboven, zijn vooral de Meyco monddoekjes en Jollein monddoekjes de beste. Dit komt door de kwaliteit van het katoen, maar veelal ook de leuke designs.