De beste XL hydrofiele doeken

De gewone hydrofiele doek heeft een afmeting van 70x70cm, maar XL hydrofiele doeken hebben daarentegen een afmeting van 100×100 of zelfs 120x120cm. Het grote voordeel van hydrofiele doeken XL, is dat ze op meer manieren gebruikt kunnen worden. Zo kan je de XL hydrofiele doeken bijvoorbeeld gebruiken na het badje of om je baby in te bakeren met een hydrofiele doek. Hieronder hebben we de beste hydrofiele doeken in XL formaat onder elkaar gezet.

De mooiste grote hydrofiele doeken

[affiliate_products product_number=”1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16″ style=”grid” order_by=”rating” columns=”3″ merchants_count_directly_visible=”1″ hide_elements=”last-updated” hide_elements=”description”][/affiliate_products]

XL Hydrofiele doeken zijn minimaal 100x100cm en handig voor inbakeren

Dankzij hun vele positieve eigenschappen en hun multi-inzetbaarheid zijn vooral hydrofiele doeken in XL-formaat een must-have geworden voor kersverse ouders. De traditionele hydrofiele doek van 70 X 70 cm heeft al geruime tijd het gezelschap gekregen van hun grotere broertjes in XL of XXL-afmetingen.

Multi-inzetbare XL hydrofiele doeken 

Een strikte maatnorm bestaat er (nog) niet voor hydrofiele doeken. Wie een maatje groter wilt, zal onder de maten XL of XXL afmetingen vinden van 100 X 100 cm, 110 X 110 cm, 120 X 120 cm of zelfs nog groter. Hydrofiele badcapes zijn meestal niet vierkant, maar meten bijvoorbeeld 100 X 70 cm. De grote formaten gebruik je meestal als handdoek om je baby’tje af te drogen of in te wikkelen. Maar je kunt die grote maten ook gebruiken als speelkleed op de vloer of in de tuin, als onderlegger op een verzorgingskussen, als beschermlaag in het wiegje of de kinderwagen of voor het autozitje. Zo voorkom je dat je een volledige matras, de hele kinderwagen of het autostoeltje helemaal moet gaan schoonmaken. En niet zelden worden zo’n groot hydrofiel doek je baby’s eerste favoriete knuffeldekentje! 

Supersize hydrofiele doeken

Als je na het badderen liever je baby helemaal inpakt in een handdoek, dan kies je misschien toch beter voor een XXL-versie. Er bestaan zelfs supergrote hydrofiele doeken van 140 X 200 cm. Die kunnen mee op vakantie als strandlaken o